top of page

QUI SOM

Magister Fabvlarvm, Teatre per a la recreació, neix com una iniciativa de Projecte Ixthys Teatre de Badalona, companyia teatral fundada l'any 2007 per l'actor, director i escriptor badaloní Albert López Vivancos. Des del seu inici la companyia ha tingut un component pedagògic molt important, oferint diferents espectacles i activitats destinades a centres educatius. 

 

L'any 2018 reb el premi "Enric Clapés Massons" pel seu projecte sobre la inclusió social "Mira'm: no soc diferent". El projecte es desenvolupa durant l'any 2019, participant més de 1500 alumnes. 

L'any 2014, com a iniciativa del seu fundador, apassionat de les cultures antigues i especialment del món romà, es comença a oferir a les escoles d'Educació Primària una xerrada didàctica sobre el món romà. La xerrada explica la indumentària de l'època romana, tant del món civil com del militar, utilitzant reproduccions de vestuari i d'objectes de l'època. Per captar l'atenció de l'alumnat, s'utilitza com a eina pedagògica els "playmobil", una joguina molt didàctica i especialment adequada per treballar amb els infants.

El 2019 la companyia rep l'encàrrec de muntar una visita teatralitzada sobre la sagrera de l'Església de Santa Maria de Badalona, amb més de sis-cents anys d'història. Es va estrenar el dia 30 de març de 2019, dins de les VIII Jornades Medievals de Badalona, sota el títol "Acollits a sagrat". La visita es pot realitzar sota reserva prèvia per a grups. 

Veient l'èxit de la iniciativa, es decideix anar més enllà i crear espectacles propis de recreació històrica. "Magister Vitruvius" és el primer resultat d'aquest nou objectiu. Es tracta d'un monòleg teatral situat al segle I ac sobre la figura de l'arquitecte Marcus Vitruvius Pollio. Un encàrrec del Museu de Badalona per la Magna Celebratio 2021, el festival de recreació històrica que es realitza cada any a la ciutat de Badalona.

El següent espectacle que presentarà la companyia és "In caupona", situat al segle I, i que narra la vida en una caupona, els hostals de l'època.

També s'iniciaran pròximament les visites teatralitzades al Monestir de Sant Jeroni de la Murtra de Badalona.

Des de l'estiu de 2019 la companyia  col·labora amb Empordà Caterva, al Jaciment Arqueològic d'Empúries, al Jaciment Arqueològic d'Ullastret i al Monestir romànic de Sant Joan les Fonts, en diferents espectacles com "Servus ad pedes", "Bibendum", "L'últim capvespre""Terra d'indiketes", "Adéu Indika"  i "Frangments del passat". També va participar a l'espectacle "Els últims dies de Tyrika" al "Tyrika, Festival Iber d'Alcanar" el 2019.

16675565778282.jpg

ALBERT LÓPEZ VIVANCOS

Director, dramaturg i actor

Badalona, 1965. Actor, director, escriptor i  dramaturg. Ha escrit més de 40 obres de teatre, de les quals han estat estrenades 17. El 2012 guanya el Premi Ciutat de Badalona Inicia’t de Teatre amb l’obra “Joc d’escriure” (Editorial Pont del Petroli). El 2016 torna a guanyar el Premi Ciutat de Badalona, aquesta vegada en la modalitat de narrativa juvenil amb la novel·la “Em dic Saül i sóc un noi normal” (Animallibres Editorial). El 2018 guanya el Premi Enric Clapés Massonspel seu projecte literari-teatral “Mira’m: no soc diferent” que inclou la novel·la “L’illa de Papamut”. El 2018 va rebre 3 premis Anselm Clavé pel seu musical “El cant dels obrers”.

 

Ha fet incursions al teatre musical, treballant amb compositors com Pedro Pardo, Enric Capdevila, Adrià Aguilera, Jesús Horcajo, Juan Carlos Márquez i Josep Muñoz i Costa.  Algunes de les seves creacions han estat estrenades a la cartellera barcelonina (“La Monyos”, Teatre del Raval 2016; “El secret de la cuina”, Teatre del Raval 2012 i 2014; “L’alumne”, Teatreneu 2005) i a Paraguay (“Confidencias, Asunción 2017).

 

Ha adaptat guions cinematogràfics per ser representats dalt de l’escenari. La seva obra poètica és força àmplia.

 

Com a actor ha participat en nombrosos muntatges teatrals. També ha actuat en sèries de televisió, com La Riera (TV3, 2017 i 2010); Polseres vermelles (TV3, 2012); El cor de la ciutat (TV3, 2007). Ha participat en diferents curtmetratges així com a publicitat televisiva. Ha dirigit més de 30 muntatges.

 

Ha format part de l’equip de direcció de Youkali, Escola de Teatre Musical. Va ser gerent del Cor de l’Orfeó Lleidatà i del Teatre del Raval de Barcelona. És creador i director de la Companyia Projecte Ixthys Teatre, amb la que ha realitzat diferents gires per Paraguai, Argentina, Colòmbia i Xile.

 

Ha estat convidat com a ponent al Congreso Internacional de Musicales y Óperas Rock de Buenos Aires (Argentina) els anys 2005 i 2020. Ha impartit classes d’interpretació a diferents centres de Barcelona i rodalia i a Santiago (Xile), Asunción (Paraguai), Buenos Aires (Argentina) i Bogotá, Medellín i Chía (Colòmbia).

 

En l’actualitat és professor titular de teatre del Projecte Mus-e de la Fundació Yehudi Menuhin. És patró de la Fundació Catalunya-Amèrica.

 

És el creador i director del projecte “Mira’m: no sóc diferent”, que promou la inclusió a l’escola dels infants i joves amb discapacitats, a través de la literatura i el teatre.

  • Instagram
  • YouTube
  • Twitter
bottom of page