top of page
MAGISTER VITRUVIUS
Foto 10-3-20 14 25 35.jpg

Magister Vitruvius és una teatralització històrica d'època romana. 

 

Basat en fets documentats de la vida i obra de l’arquitecte Marcus Vitruvius Pollio (s. I ac) i també de la vida quotidiana de l'època romana, es tracta d’un monòleg teatral que pretén apropar l’espectador a la vida d’aquest arquitecte que va deixar escrites les teories arquitectòniques que avui dia, tot i haver passat més de dos mil anys, segueixen estudiant-se a les facultats d’arquitectura.

 

Un deixeble de Vitruvius rep una missió que pot enlairar la seva carrera o fer-lo caure en desgràcia: la reforma de les Termes de la ciutat de Baetulo! Serà capaç d’imposar les visions del seu mestre o claudicarà davant els patrons d’una ciutat que viu un moment embriaguesa econòmica?

L'ambientació i el vestuari estan inspirats en troballes arqueològiques de l'època.

Text i interpretació: Albert López Vivancos

Durada: 55 minuts aproximadament

IMG_20210415_134052_299.jpg
IMG_20210329_115224_edited.jpg
IMG_20210504_114459.jpg
IN CAVPONA
CARTELL IN CAUPONA.jpg

In cavpona és una teatralització històrica d'època romana. 

In cavpona és un espectacle creat amb la intenció d'utilitzar el teatre com a eina de difusió d'un passat històric. No pretén ser un exercici purament de recreació històrica, sinó més aviat de teatralització històrica.

Basat en fets documentats de la vida quotidiana de l'època romana, es tracta d’un text escrit per Albert López Vivancos, escriptor badaloní reconegut amb el Premi Ciutat de Badalona de Teatre 2012, el Premi Ciutat de Badalona de Narrativa Juvenil 2016, el Premi Enric Clapés Massons 2018 i tres Premis Anselm Clavé 2018. Interpretat i dirigit pel mateix Albert López Vivancos.

A l’obra, situada a finals del segle I, just a l'inici del regnat de l'emperador Traianvs, Tiberivs, un home lliure, regenta una cavpona a peu de muralla de la seva ciutat natal. Els seus clients no deixen de fer-li preguntes i més preguntes sobre el seu passat. L'home acaba cedint i explicant allò que durant temps ha amagat: una bona família, viatges, amors, legió, gladiadors i també allò que envolta la seva vida actual: el negoci de la cavpona.

El projecte pretén transmetre de forma lúdica i amena una part del passat de la nostra civilització. Ha estat pensat per oferir-lo a instituts i escoles, així com a festivals de recreació històrica, museus i jaciments arqueològics.

L'ambientació i el vestuari estan inspirats en troballes arqueològiques de l'època.

Text: Albert López Vivancos

Durada: 55 minuts aproximadament

1667562726236.jpg
1667562726243.jpg
1667562726251.jpg
1667562726266.jpg

ACOLLITS A SAGRAT

1649092404097.jpg

 

Acollits a sagrat és una visita teatralitzada per la Sagrera i Santa Maria de Badalona. Un personatge, arribat de l'Edat Mitjana, fa un recorregut pel centre històric de la ciutat de Badalona, explicant els orígens de l'actual Església de Santa Maria i el seu entorn.  

Text: Jaume Aymar

Introducció històrica: Joan Rosàs / Jaume Aymar

Actor: Albert López Vivancos

Durada: 80 minuts aproximadament

Una col·laboració de Magister Fabularum i Església de Santa Maria de Badalona.

Aquesta visita es pot realitzar sota reserva amb grups d'un mínim de 10 persones.

ACOLLITS A SAGRAT (5).jpg
ACOLLITS A SAGRAT (2).jpg

REDIVIVUS

CARTELL.jpg

Redivivus és un espectacle breu ideal per a festivals de recreació històrica. L'ambientació, una cavpona romana, serveix com a mostra que els espectadors poden visitar. Durant la jornada, es poden fer diferents presentacions de l'espectacle.

Tiberivs, el cavpo d'una popular tabernae al costat de la muralla, entreté els seus clients amb històries i anècdotes de la seva vida, però també sobre els veïns i els personatges públics del moment. En aquesta ocasió els explica la seva passada vida laboral i el seu pas per feines relacionades amb el reciclatge en aquella època. 

Text: Albert López Vivancos

Actor: Albert López Vivancos

Durada: 20 minuts aproximadament

Una col·laboració de Magister Fabularum i Festival Magna Celebratio de Badalona 2023.

REDIVIVUS 2.jpg
REDIVIVUS 1.jpg
  • Instagram
  • YouTube
  • Twitter
bottom of page